5 syytä, miksi pelaaminen edesauttaa työelämässä

Pelaamisesta on hyötyä työelämässäkin
Minä olen kova pelaamaan. Suurin osa suomalaisista pelaa. Tablettien ja älypuhelimien yleistyvä käyttö lisää myös vanhemman ikäluokan peli-intoa. Käsittelen tässä blogissa kuitenkin perinteisempää pelaamista. Konsolilla tai tietokoneella tapahtuvaa pelaamista. Keskivertopelaaja on iältään 30+ vuotias konsolipelaaja, joka pelaa Online-pelejä. Miehiä pelaajista on hieman reilu puolet, joten kyse ei ole mistään sosiaalisesti eristäytyneistä teineistä enää. Mielestäni pelaamisella on työelämään positiivisesti vaikuttavia tekijöitä. Silloin tietenkin, kun ei mennä addiktion puolelle.

1. Kielitaidon kehittyminen

Pelit ovat aikalailla poikkeuksetta englannin kielellä. Pelikavereiden kesken kommunikoidaan, sekä kirjoittamalla, että myös puhumalla englanniksi. Tai toki myös muillakin vierailla kielillä.  Itse olen ollut aina hyvä kielissä, mutta voin rehellisesti myöntää, että nuorena pelaamani legendaarinen Leisure Suit Larry - pelisaaga on edesauttanut saamaan ala-asteelta asti kiitettäviä arvosanoja Englannista. Pelimiehen Englanti ei pääse ruostumaan, kiitos pelaamisen ja kommunikoinnin.

2. Luurikammottomuus

Muistan, kuinka olen joskus nuorena kesäduunarina kerännyt pitkään rohkeutta, jotta olen uskaltanut soittaa myyntipuhelun asiakkaalle. Muistan myös ensimmäisen kerran, kun liityin peliporukan TeamSpeakiin (voice chat). Hetki siinä meni, että jännitys loppui. Useimmat Online-pelaajat ovat tottuneet kommunikoimaan toisten ihmisten kanssa voice chatissa, mikä on käytännössä sama, kuin olisi puhelimessa.

3. Yhteistyö

Peleissä on tavoitteita. Vaativimpien haasteiden tavoittelu ja päihittäminen vaatii hyvinkin tiukkaa yhteistyötä. Silloin oman ja muiden roolien tuntemus on oltava hyvinkin selvää.  Niin se on projektityössäkin, tai vaikkapa pienen yrityksen henkilöstön organisoinnissa, tulosten maximoimiseksi.

4. Voitontahto

Tietenkään kaikki pelaajat eivät pelaa voitontahto silmissään, mutta kunnon pelimiehellä on aina tervettä kilpailuhenkeä ja voitontahtoa.  Se heijastuu työelämässä usein mm. haluna olla firman paras omassa tehtävässään.

5. Kasvavan markkinointikanavan tuntemus

Videomarkkinointi kasvattaa suosiotaan. Moni pelaaja taltioi omat onnistumisensa, koostaa ne videolle ja jakaa ne mm. YouTubeen ja sosiaaliseen mediaan.  Näillä pelaajilla on videoeditointi hallussa sekä myös tavat lisätä videoille katselukertoja. 
Monelle pelaaminen on ihan tosiasiallinen harrastus ja kuten monista muistakin harrastuksista on työelämässä hyötyä, niin on pelaamisestakin. Tässä listattuna vain pieni osa niistä.