myynti

Myynnin perusteet for newbies - Osa 1: Kartoitus

Myynnin perusteet osa 1 - kartoitus

Myynti on loppujen lopuksi helppoa. Ole vain kiinnostunut asiakkaasta ja kysele. Noin niin kuin pähkinänkuoressa. Toki tuohon saadaan vaikeuskertoimia ihan riittävästi, mutta pidetään homma simppelinä. Tämän blogisarjan on tarkoitus tuoda myyntiä tutuksi sellaisille, jotka eivät vielä myyntiä ole tehneet tai muutoin haluavat oppia myynnin perusteet.

Kuinka yritys voi kasvaa?

Yritys voi kasvaa monella tapaa - jäljet johtavat silti aina myyntiin

Yrittämisen ja osakeyhtiön tarkoitus on tehdä omistajilleen voittoa. Duh. Asiaa voidaan käsitellä hyvinkin laaja-alaisesti tai voidaan halkoa hiuksia. Minen halo hiuksia.

Tapoja kasvaa on monia. Jos ei ole fyrkasta kiinni, osta kilpailijat pois kuljeksimasta. Jos taas on fyrkasta kiinni, lisää myyntiä ja lue eteenpäin. Säästökuuri ei ole kasvua. Älä lopeta myymistä.

Jäärä jää ilman - Ratkaisijalle rahat

Jäärä ei tee kauppoja. Ratkaisija ottaa rahat

Vielä tänäkin päivänä vastaan tulee päättäjiä, joiden mielestä ainoa oikea myyntistrategia on joko massaan perustuva puhelinterrorismi tai kiklua molempien osapuolten otsaan kasvattava kylmäkäynti. Samat heput ovat myös sitä mieltä, että argumenttioksennuksella kuorrutettu pakkomyynti tuottaa tulosta paremmin kuin asiakkaan tarpeisiin sopiva ratkaisumyynti. Jos ei tämän päivän osto- ja myyntiprosessin tuntemus ole hallussa, vaan luotat mieluummin 80-luvun jenkkilän tapaan, jatka lukemista.

Mitä sä selität? - Henkilökemian fysiikkaa

Henkilökemian fysiikkaa

"Olipa ihan skeida myyntikäynti. Prospektin piti olla hyvä ja heitin ihan ykkösläpät ja myynninkasvufiilistelyt. Äijä ei ollu yhtään messissä. Oli vaikee tapaus." Näin voisi myyntikäyntiään kuvailla yli-innokas myyjänrenttu, joka sattui tapaamaan henkilöprofiililtaan aivan ääripään ihmisen. Olkoon kaverukset fiilismies ja jäyhä jököttäjä.